19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Rehebilitasyon çalışmaları sürüyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Sille'de dere rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor.
 
Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, tarihi dokuya sahip Sille'nin gelişmesi, iç ve dış turizm açısından merkez haline gelebilmesi amacıyla dere rehabilitasyon çalışması başlatıldığını belirterek, "Dere ve çevresi tarihi doku ile bütünlük sağlayacak şekilde rehabilite ediliyor.
Topladığımız emlak vergilerini restorasyon amaçlı olarak kullanmak durumundayız. Selçuklu Belediyesi olarak bölgemizdeki tarihi eserlerin restore edilmesi için projelerimizi hazırladık. Bu projeler içerisinde merkezdeki camilerimiz, eski medreselerimiz ve hanlarımız mevcut.
Sille'de bulunan hamam ve çay ile başladık. Konya'nın tarihi ve turizm açısından kullanım alanına sahip olan yerlerin düzenlenmesi güzel bir çalışma olacaktır" dedi.
 
Dere rehabilite çalışmalarında bin 400 metre uzunluğa sahip ve 2,5 metre yüksekliğinde, 50 santimetre genişliğinde sümel beton, tabanı 80 santimetre üst genişliği 50 santimetre 400 metrekare duvar yapıldığı belirtildi. Çalışmalarda çayın içi iş makineleri ile temizleniyor ve tabanına dolgu yapılıyor. Ayrıca suyun akışı sağlanacak şekilde dizayn ediliyor. Taş, çimento, kum, araçlar ile iş makineleri Selçuklu Belediyesi tarafından karşılanırken, işçiliği ihale ediliyor. Çalışmaların 60 günde tamamlanması hedefleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 14:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?