19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Selçuklu Belediyesi 90 bin kişilik Ramazan Çadırı kurdu

Selçuklu Belediyesi geleneksel hale getirdiği ve Ramazan ayında organize ettiği iftar sofrasını bu yıl yine iki ayrı yerde düzenleyecek. İftar sofralarında Ramazan ayı süresince toplam 90 bin kişiye iftar yemeği verilecek. İftar sofrası şehir merkezindeki Konya Kültür Parkı içindeki alanda ve Bosna Hersek Mahallesinde bulunan Fuar Merkezinde kurulacak.

İlçede ikamet eden ve yardıma muhtaç ailelere de yardımda bulunacak. Araştırmalar sonucu belirlenen toplam 6 bin 500 aile bu yardımdan faydalanacak.

Üniversite kampusunde öğrencilere yönelik olarak günde 100 adet kumanya dağıtılacak. Ramazan ayı süresince toplam 30 bin iftarlık kumanya dağıtımı planlandı. Belediyenin Ramazan ayı süresince yapacağı tüm yardımların toplamı 300 milyar lirayı buluyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, geleneksel haline getirdikleri iftar sofrası organizasyonunu bu yıl da devam ettireceklerini belirtti. Esen "İftar sofrasını bu yıl yine iki farklı mekanda kuruyoruz. Biri fuar alanında kurulan iftar sofrasının diğeri Bosna Hersek Mahallesinde bulunan Konfaş Fuar merkezinde kurulacak. Bu mekan üniversite öğrencilerinin de yararlanabileceği düşünülerek hazırlanmaktadır. İki ayrı yerde açılacak iftar sofralarından Ramazan ayı süresince toplam 90 bin kişinin yararlanacağını düşünüyoruz" dedi.
Başkan Esen, iftar sofralarını Konyalı hayırseverlerin katkılarıyla devam ettirdiklerini de belirterek katkıda bulunan firma ve kişilere teşekkür etti.

iha-selçuklu
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 15:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?