19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Selçuklu 'Parklar Şehri' olacak

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, ilçe genelinde mevcut pakların onarımının yanı sıra yeni park yapımlarını da sürdürüyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Sille Parsana Mahallesi'nde, rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere 205 bin metrekarelik park alanı yapımına başlandığı bildirildi. Park, çocuk oyun donatıları, yürüyüş yolları, barbekü, futbol, voleybol ve basketbol sahalarının bulunduğu sosyal, kültürel donatı alanların bulunacağı parkın bölgenin cazibe merkezi haline geleceği belirtilirken, yapım çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağı kaydedildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bölgemizde parklar yapmaya devam ediyoruz. 205 bin metrekarelik çok güzel ve çok büyük bir park yapıyoruz. 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği nitelikte donanımları olacak parkı önümüzdeki yıl içerisinde bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Sıcak yaz günlerinde vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği yeşil alan ve park sayısını arttırarak daha yaşanabilir bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. 200 bin metrekare Sille Parsana bölgesinde, 46 bin metrekare Sancak bölgesinde yeni park yapıyoruz. 21 adet park revize ediliyor ve yenisi yapılıyor. 8 mahallede 17 parkın 7'si tamamlandı. Bu yıl 300 bin metrekarelik park yapacağız. Selçuklu 'Parklar Şehri' olacak" dedi

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 13:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?