16
Haziran
2024
Pazar
SELÇUKLU - KONYA

Selçuklu'da çeyiz pazarı

Konya’da ilk kez gerçekleştirilen El Sanatları ve Çeyiz Pazarı, Nalçacı Koca Seyit Semt Pazarı’nda açıldı. Fabrikasyon olmayan ve tamamen el emeği ürünlerin satışa sunulduğu Çeyiz Pazarı özellikle bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Her hafta cumartesi günleri Nalçacı Koca Seyit Semt Pazarı yerinde kurulacak olan Çeyiz Pazarı’nda fabrikasyon olan hiçbir ürünün satılmaması dikkat çekiyor. Tamamen el emeği ürünlerin satışa sunulduğu pazarda tezgahlar sabah erken saatlerden itibaren dolmaya başladı.

Çeyiz ürünleri, çini, ev yapımı pasta ve böreklerle dolan tezgahlar özellikle bayanlar tarafından ilgi gördü. Akşam saatlerine kadar açık kalan pazar yerine hem alışveriş yapmak hem de satışa sunulan ürünleri görmek için çok sayıda ziyaretçi geldi.

Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, üretici ile tüketici arasında köprü kurmak amacıyla kurulan Çeyiz Pazarı’nda herkesin satış yapabileceği belirtildi. Pazarda satış yapmak isteyenlerin Selçuklu Belediyesi Sosyal Hizmetler Amirliği’ne başvurabilecekleri ifade edilerek, başvuruların hafta içinde yapılabileceği vurgulandı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 18:10:40
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 18:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sıla ay IP: 78.165.190.xxx Tarih : 20.06.2009 12:45:14

hala bu pazar var mı acele cvp bekleyenler var ama nedicemi bilmiorm nasıl ogrenecegiss..