23
Mayıs
2024
Perşembe
SELÇUKLU - KONYA

SELMEK'te mezuniyet heyecanı

Selçuklu Belediyesi tarafından açılan Meslek Edindirme Kursları’nı (SELMEK) başarıyla tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, SELMEK’te 6 yıldır genç kız ve ev hanımlarının meslek sahibi olabilmesi için eğitim verildiğini söyledi. Biçki, dikiş - nakış ve çini kurslarının yaz aylarında da devam edeceğini belirten Başkan Adem Esen, "Bu kurslardaki amacımız neslimizin sosyalleşmesini teşvik etmektir. Kurslarda sağlık, görgü ve adabı muhaşeret bilgileri de veriliyor" dedi.

Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü ise konuşmasında, kurslarda eğitim alanların çok değerli eserler yaptığını kaydetti. Evlenme çağında olan genç delikanlılara bu kurslardan mezun olanların el becerilerini anlatacakları esprisini yapan Kaymakam Görücü, "Konya’da istihdama yönelik önemli projeler var. Bu projelerden biri de Konya belediyelerinin meslek edindirme kurslarıdır. Kursları bitirerek iş kurmak isteyenlere ’Sosyal Riski Azaltma Projesi’ çerçevesinde bizlerde maddi yönden destek olacağız" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, belediyeciliğin insanların meslek edinmesi ve sosyal, kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığını hatırlatarak, "Konya belediyeleri olarak bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın performans araştırmasında Konya belediyeleri mesleki kurslarla ön plana çıktı. Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından giyim bölümü kursiyerlerince tasarlanan kıyafetler küçük mankenlerce defile de sergilenirken, mezun olan kursiyerlere belgelerini protokol üyeleri verdi. KTO teşhir salonun da makina nakışı ve el sanatları sergisi açıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 17:26:28
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 18:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?