23
Mayıs
2024
Perşembe
SELÇUKLU - KONYA

Silahını temizlerken çocuklarını vurdu

Selçuklu'da eve alkollü gelen işsiz baba, üzerinde taşıdığı silahını temizlemek isterken aynı odada uyuyan oğlunu ve kızını vurdu.

4 aydır işsiz olan inşaat işçisi Ahmet Ateş (30), gece alkol aldıktan sonra sabaha karşı saat 04.00 sıralarında merkez Fatih Işıklar Mahallesi Uğurlu Villaları Hilal Apartmanı 6. kat 48 numaradaki evine geldi.

Ateş, 8 yıllık eşi Birsen Ateş’in (28), "Sabahın bu vakti silah temizlenmez" uyarılarına rağmen silahını temizlemek istedi. Dikkatsizlik sonucu bir anda ateş alan silah, aynı odada uyumakta olan Fatih (6) ve Yıldız Ateş (7) kardeşlere isabet etti.

Kendi çocuklarını silahından çıkan kaza kurşunuyla yaralayan baba Ahmet Ateş, paniğe kapılarak silahı evin içine sakladı ve çocuklarını da eşinin yardımıyla evinin bulunduğu sokağa çıkardı.

Ahmet Ateş, 112 Acil Servis’ten yardım isteyerek yaralı çocuklarının Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılmasını sağladı. Karın bölgesine isabet eden 2 kurşunla yaralanan Fatih Ateş hemen ameliyata alındı. Fatih Ateş’in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilirken bir kurşunun sol kolunu sıyırıp geçmesi sonucu hafif yaralanan Yıldız Ateş ayakta tedavi edildi.

Olay sonrası anne Birsen Ateş ile birlikte eve giden cinayet masasına bağlı ekipler, silaha el koyarken baba Ahmet Ateş de polis tarafından gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 13:54:26
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 18:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?