17
Mayıs
2024
Cuma
SELÇUKLU - KONYA

Yabancı öğrenciler köy hayatı yaşayacak

Konya Selçuk Üniversitesi (S.Ü) bünyesinde kurulan Yerel Gündem 21 Öğrenci Topluluğu, Avrupa Birliği (AB) Gençlik Projesi çerçevesinde Litvanya, Romanya ve İspanya’dan gelen 26 üniversite öğrencisini misafir ediyor.

Konu hakkında Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi’nde 80 öğrenci grubu bulunduğunu belirterek, "Bu gruplarımız üniversitemize layık projeler gerçekleştiriyor. Ama Yerel Gündem 21 Grubu, üniversitemizde ilk defa uluslararası bir proje gerçekleştiriyor. Bu projeyle kendi kültürümüzü yabancı öğrencilere tanıtma fırsatı buluyoruz" dedi.

Yerel Gündem 21 Grup Başkanı Kenan Doğan, AB’ye yerel kültürlerin tanıtımıyla bir proje sunduklarını ve AB tarafından projenin kabul edildiğini ve 17 bin Euro ödenek aldıklarını dile getirerek,"’Köyde güneş başka doğar’ adını verdiğimiz bu projeyle, geleceğin Avrupa’sını yaratmak ve Avrupa’daki gençler arasındaki ilişkileri pekiştirmek istiyoruz. Eğer AB’ye gireceksek, kendi kültürümüzle girmeliyiz ve kültürümüzü onlara tanıtmalıyız" şeklinde konuştu.
Proje çerçevesinde konuk öğrencilerle birlikte Beyşehir İlçesi’nde bulunan Gölyaka Köyü’nde ve Konya merkezde bulunan bir köyde 10 gün kalacaklarını söyleyen Kenan Doğan, "Bu köylerde 10 gün süresince tamamen bir köy hayatı yaşayacağız. Köyde ne yapılıyorsa, biz de onu yapacağız. 10. günün sonunda temsili bir köy düğünü yapacağız. Bu düğün tamamen gelenek ve göreneklere uygun olacak. Bir köy düğününde ne yapılıyorsa, biz de onu yapacağız. Bunları yaparak köy yaşantısının nasıl olduğunu hem kendimize hem onlara göstermek istiyoruz. Kendi kültürümüzü birebir Avrupalılar’a göstermek ve renkli kültürümüzü dünyaya tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Litvanya, Romanya ve İspanya’ dan gelen öğrenci gruplarının liderleri ise Türkiye’de bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını ve Türkiye’yi yakından tanımak için geldiklerini belirttiler. Önümüzdeki yıl kendi ülkelerinde de bu projeyi uygulayacaklarını belirten öğrenci liderleri, proje çerçevesinde kendi ülkelerinde Türkiye’den gelecek öğrencileri konuk etmek istediklerini söylediler.

sulçuklu
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 16:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?