23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Annelik okulu açılıyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Emziren Anneler Derneği'nin de katkılarıyla annelik okulu açıyor. Her anne ve anne adayının katılabileceği okulda eğitim Selçuklu Belediyesi'nde verilecek ve bir ay sürecek dersler 29 Kasım tarihinde başlayacak.

Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Gök, Selçuklu Belediyesi olarak belediyecilik hizmetlerinin yanında eğitim, kültür ve sosyal alanda da çalışmalar yapma gayreti içinde olduklarını ifade ederek, bu kapsamda 'annelik okulu' açma karar verdiklerini belirtti. Başkan Yardımcısı Gök, "Belediyelerin daha iyi hizmet verebilmesi için yapılacak olan çalışmaları değerlendiriyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Konya'da ilk defa annelik okulu açılması yönünde karar vererek harekete geçtik. Emziren Anneler Derneği'nin katkıları ile bu okulu açmaya karar verdik. Bu proje ile anne ve anne adaylarımıza eğitim imkanı sağlanmaktadır. Böylece anneler evlatlarını yetiştirirken daha bilinçli olacak, kendine güvenen, başarılı, topluma ve ülkeye faydalı bireyler yetişmiş olacak. Yerel yönetimler yaptığı ve yapacağı asli görevlerin yanı sıra eğitim, sosyal ve kültürel alanda da çalışmalar yapmalı, bulundukları bölgelerin kalkınmasına gelişmesine katkı sağlamalıdır" dedi.

Annelik okulu 2 saatlik dersler halinde ve toplam 8 bölümden oluşuyor. Anne ve anne adaylarına tanışma ve kendini tanıma derslerinin verilmesi ile başlayacak olan eğitim programı; gebelik, doğum ve emzirme, emziren annelere destek anne olma, bebek ve çocuk beslenmesi, aile planlaması, çocuk yetiştirme ve iletişim becerileri konularını içeriyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?