24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bayram denetimi

Ramazan Bayramı dolayısıyla denetimlerini artıran Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan alışveriş merkezleri, ekmek fırınları, marketler, kasaplar ve pazar yerlerini denetliyor.

Kasaplar ve umuma açık sıhhi müesseseleri de denetleyen ekipler, işyerlerinin temizliği, satılan ürünlerin kalite ve son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü ve ammeye ait alanların işgal edilmesi gibi konularda incelemelerde bulundu. Denetim ekipleri ayrıca semt pazarlarında pazar esnafını ve satılan ürünleri de kontrol ediyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçe halkının sağlıklı ve huzur içinde alışveriş yapmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Esen, "Ramazan Bayramı'nın gelmesi ile birlikte denetimleri bir kat daha artırdık. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz günlük denetimlerde bulunmaktalar.

Semt pazarları, kaldırımlar ve ammeye ait olan yerlerin de kontrol edildiği çalışmalar sabahın erken saatlerinde başlamakta ve gece yarısı sona ermektedir. Ekiplerimiz her sabah fırın, kasap, bakkal ve market gibi alışveriş yerlerini denetlemekte ve insan sağlığına uygun olmayan ürünler ve satıcıları hakkında gerekli kanuni işlemler yapılmaktadır. Ayrıca 15 adet semt pazarımızda da kontrollerimiz sürekli olarak devam etmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 18:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?