22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Zabıtadan yılbaşı denetimleri

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi ilçede faaliyet gösteren eğlence mekanları, pastane ve lokantalarda denetimlerini sürdürüyor.

Denetimlerde amaçlarının esnafa ceza yazmak değil, genel standartlarda hizmet vermelerini sağlamak olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, "Bu çalışmaların yapılmasında en önemli etken hemşehrilerimizin sağlığıdır. Lokanta, pastane gibi gıda maddelerinin satıldığı iş yerleri ekiplerimizce sık sık denetlenmektedir. Denetimlerde esnafımızın sağlık koşullarına ve temizliğe azami dikkat ettiklerini görmekteyiz. Bu da bizi oldukça sevindirmektedir. Esnafımıza bu konuda gösterdikleri titizlik nedeniyle teşekkür ediyorum. Ayrıca iş yeri açma ve çalışma ruhsatı konusunda da esnafımızı eksiklerini gidermesi konusunda ikaz ediyoruz. Esnafımızın eksikliklerini gidermesine yardımcı oluyoruz. Hemşehrilerimiz gıda maddelerini temin ettikleri işletmeleri kendileri denetlemeli ve uygun olmayan yerlerden alışveriş yapmamalıdır" dedi.

Denetimlerde işletmelerin genel sağlık koşullarına ve hijyen şartlarına uygunluğunun yanı sıra işyeri ruhsatlarının olup olmadığını da kontrol ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 11:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?