18
Mayıs
2024
Cumartesi
YALIHÜYÜK - KONYA

Piknikçiler ormanı yaktı

Konya'nın Yalıhüyük İlçesi'nde piknik ateşinden çıktığı tahmin edilen orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 hektarlık alan yanarken, 3 hektarlık alan da tahrip oldu.


Edinilen bilgiye göre, Ağaçtepesi mevkiindeki piknik alanında saat 16.00 sıralarında başlayan yangın, saatte 35 kilometre hızla esen rüzgarında etkisiyle büyüdü. Yalıhüyük İlçesi'ne bağlı Gölcük Yaylası'na da sıçrayan yangına ilk müdahaleyi Yalıhüyük İtfaiye ekipleri yaptı. Yangının giderek büyümesi üzerine, 1'i askeri 2 CASA C-130 tipi yangın söndürme uçağı, bir helikopter ve Seydişehir, Beyşehir, Bozkır, Ahırlı ile Antalya'nın Akseki İlçesi'ndeki Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle söndürme çalışmalarına katıldı. 4 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında, 3 hektar örtülü arazi ve 2 hektarlık alanda bulunan çam ağaçları kül oldu. Yangın, 3 hektarlık alanı da tahrip etti.

Piknik ateşinden çıktığı tahmin edilen yangını söndürme çalışmalarını Konya Orman Bölge Müdürü Rıfat Bala koordine ederken, Konya Valisi Ahmet Kayhan da bölgede incelemelerde bulundu.

iha-konya
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 11:12:24
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 17:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?