2
Mayıs
2024
Perşembe
DERİNKUYU - NEVŞEHİR

Recep Ünlü

Nevşehir’in Derinkuyu İlçesi’nde 65 yaşındaki Recep Ünlü, köyünde görev yapan öğretmenler için 6 daireli lojman yaptırıyor.

Hayırsever Recep Ünlü, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan köyü Kuyutatlar’da, eğitim kalitesini artırmak amacıyla 6 dairelik bir öğretmen lojman yaptırmaya karar verdi. Ünlü, "Köyümüz Derinkuyu’ya oldukça uzakta. Bizler bu uzaklık ve öğretmen yokluğu nedeniyle zamanında yeterince eğitim alamadık. Ve şimdi bunun eksikliğini hissediyoruz. Buraya atanan öğretmenler ulaşımda ve konaklamada büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. Bununda çocuklarımızın eğitimini olumsuz yönde etkileyeceğini düşünerek bir lojman yaptırmaya karar verdik. Herşeyi devletten beklemek yanlış. Bizlerinde imkanları ölçüsende eğitime destek vermemiz gerekiyor" dedi.

Kuyulutatlar’da yaptırılan 6 dairelik öğretmen lojmanı inşatının temeli Nevşehir Valisi Yusuf Erbay ile Recep Ünlü attı. Vali Erbay, Ünlü’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verdi. Önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen 6 dairelik öğretmen lojmanı için yaklaşık 40 milyar liralık bir harcama yapılacak.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar