4
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZAKLI - NEVŞEHİR

Sabit İnce


Sabit İNCE   (1954- ) 

Şair, bestekar, yazar. Nevşehir, Kozaklı İlçesi Gerce Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Kozaklı’da, liseyi Kayseri Ticaret lisesinde okudu.Yükseköğrenimini 1976 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı. Özel sektörde çeşitli görevlerde bulundu. 1999 yılında özel bir kuruluşun Genel Müdürlüğünden emekli oldu.
 
Vizyon Dış Ticaret A.Ş.’nin kuruluşunda görev aldı ve Genel müdürlüğünü yaptı. Bizim Anadolu, Tercüman, Hergün ve Türkiye gazetelerinde Yazar, muhabir, istihbarat şefi olarak çalıştı. Töre ve Devlet dergilerinde yazılar yazdı "Kayseri şairler antolojisi" ve Adana’ da yayınlanan " Ozanlar güldeste şairler" antolojisi’nde şiirleri yer aldı. 

Yeni Kayseri, Kayseri olay, Kayseri Anadolu Haber, Star haber, Kayseri gündem ve Kayseri Hakimiyet gazetelerinde, Gülpınar, Yesevi, Ozan, Bizim Kuşak, Kayseri Çağdaş, Sevgi Yolu, Ana, Erciyes, Çemen, Simav Anadolu, Yalaka gibi dergilerde şiirleri bulunmaktadır. “ Ve Aynı Rüzgarla Savrulduk” isimli ortak şiir kitabı ve Aşkın Ateşi adlı ikinci şiir kitabı (1996) yayınlandı. Bunun yanı sıra Sırlı Söz, Anadolu Hececileri (1, 2, 3, 4, 5), Anasam Şiir Antolojisi (1, 2) Şiir kitapları ( 2000 –2001)bulunmaktadır.. Şiir dalında Ozan Dergisinden mansiyon, Bizim Kuşak dergisinden mansiyon, makale dalında üçüncülük ödülleri almıştır.
 
Türk Halk Müziği ile amatör olarak ilgilenmekte, aşık türünde sözlerini yazıp bestelediği 40 dan fazla türküsü vardır. Halen genel merkezi Kayseri de bulunan ANASAM Anadolu ilim ve edebiyat eseri sahipleri meslek birliğini kurdu ve Genel başkanlığını ve Nevşehirliler Derneğinin başkanlığını yapmaktadır. 

TBMM de fikir ve sanat eserleri kanununda meclis alt komisyonunda ve Devlet Planlama teşkilatınca hazırlanan 8. Beş yıllık plan çerçevesinde fikri ve sınai haklar özel ihtisas komisyonunda üye olarak görev yaptı, Anasam bülteni adlı bir yayın organının sahipliğini yapmakta, ANASAM yayınları tarafından yayınlanan 45 kitabın editörlüğünü de yürütmektedir

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar