23
Mayıs
2024
Perşembe
ÜRGÜP - NEVŞEHİR

Başkan Yazıcı 32 aydır maaş almıyor

Ürgüp'e bağlı Ortahisar Beldesi Belediye Başkanı Yücel Yazıcı, 32 aydır başkanlık maaşının bir kısmını belediyeye bağışlıyor, bir kısmını ise beldesindeki fakir vatandaşlara dağıtıyor.

Ortahisar Kasabası’nın CHP’li Belediye Başkanı Yücel Yazıcı (63), 2002 yılının Ağustos ayında beldenin DYP’li Belediye Başkanı Erkal Yandı’nın görevinden istifa etmesiyle vekaleten başkanlık görevine geldi.

Göreve geldiği tarihten itibaren maaşını almayan Yazıcı, parayı belediyeye bağışlayarak kasabasına düğün salonu ve park yapılmasını sağladı.

28 Mart 2004 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilen Yücel Yazıcı, aradan geçen 12 aylık sürede ise aylık 2 milyar lira olan başkanlık maaşını bu kez de kasabasındaki fakir ve dar gelirli ailelere dağıtmaya başladı.

Aynı zamanda belediyede makam aracı olarak kendi özel Mercedes marka aracını kullanan Yazıcı, "Benim maddi durumum iyi; ancak belediyenin borçları bir hayli fazla. Bu nedenle belediyeye yük olmak istemedim. 20 ay boyunca maaşımı belediyeye bağışladım ve bu parayla kasabamıza düğün salonu ve park yapıldı. Son 12 aydır ise maaşımı alıyorum; ancak bu paranın tamamını kasabamdaki fakir ve dar gelirli ailelere dağıtıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 13:07:27
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 11:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?