19
Mayıs
2024
Pazar
ÜRGÜP - NEVŞEHİR

Peribacalarına semalı tanıtım

Kapadokya'da bir turizm firması, peribacalarını Japon turistlere sema ile tanıtacak.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve her yıl binlerce Japon turisti ağırlayan Kapadokya bölgesinde, turizmciler bölgeye daha fazla turist çekebilmek için farklı alternatifler üretiyor.

Turizm acentalarının turistlere sunduğu doğa gezileri, balon turları ve yürüyüş turlarının yanı sıra Türk geceleri ve sema törenleride turistlerin ilgisini çekiyor. 2007 yılının Dünya'da, 8 asırdır felsefesi ve meneviyatı ile insanlığa ışık tutan Mevlana Yılı olarak ilan edilmesinin ardından, tüm dünyada büyük dikkat çeken Sema törenleri, Kapadokya'da bugüne kadar kayadan oyma merkezlerde düzenlenen Türk gecelerinde turistlere tanıtılıyordu.

Turistlere daha otantik bir ortamda, aslına uygun bir şekilde sema törenleri düzenlemek isteyen Dorak Turizm adlı bir seyehat acentası, turizm sezonunun açılması ile birlikte Nevşehir'in Göreme beldesinde bulunan peribacaları arasında bu törenleri gerçekleştirecek. Program ile ilgili Japonya'da yapacağı tanıtımlar için peribacaları arasında fotoğraf ve film çalışmaları yapan firma yetkilileri, bu tür organizasyonlar ile bilikte bölgeye gelen Japon turist sayısında artış olacağı görüşünde olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 11:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?