18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜRGÜP - NEVŞEHİR

Ürgüp'te uluslararası karikatür yarışması hazırlığı

Ürgüp Belediyesi ve Karikatürcüler Deneği tarafından bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Kapadokya Ürgüp Karikatür Yarışması’nın konusu ’hayvan sevgisi’ olarak belirlendi.

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş konu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Kapadokya bölgesinin tanıtımına büyük katkı sağlayan karikatür yarışmasının, Ürgüp’te kültürel ve sanatsal etkinliklerin çeşitlendirilmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Yarışmaya bu yıl da büyük katılımın beklendiğini ifade eden Ödemiş, yarışmayı önümüzdeki yıllarda uluslararası seviyeye çıkartmaya hazırlandıkları müjdesini verdi.

5. Ürgüp Kapadokya Karikatür Yarışması’na katılmak isteyenler, eserlerini 18 Haziran 2005 tarihine kadar Ürgüp Belediyesi’ne göndermeleri gerekiyor. Yarışmaya katılan eserler, gazeteci-yazar Doğan Hızlan, gazeteci-yazar Bekir Coşkun, karikatürist Erdoğan Bozok, karikatürist Tonguç Yaşar, karikatürist Muhittin Köroğlu, karikatürist Orhan Doğu ve Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş’ten oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

Hayvan sevgisi konulu 5. Ürgüp Karikatür Yarışması’nda 1. olacak eser sahibine 1000 ABD Doları, 2.’ye 750 ABD Doları, 3.’ye 500 ABD Doları ödül verilecek. Yarışmada ayrıca 10 mansiyon ödülü ve bir tane de Semih Balcıoğlu Özel Ödülü verilecek.

Yarışma sonuçları 13 Ağustos 2005 tarihinde açıklanacak ve ödül töreni aynı gün Ürgüp İlçesi’nde yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 13:45:20
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 16:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?