19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE
BOR

Cenazeyle gelen facia

Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Karanlıkdere Beldesi'nde bir cenaze töreninin ardından ikram edilen yemekten 66 kişi zehirlendi. Zehirlenenlerden 2'si hayatını kaybederken, diğer 64 kişinin tedavisi sürüyor. 

Edinilen bilgiye göre, bir başka şehirde oturan ve vefat edince cenazesi memleketi Karanlıkdere Beldesi'ne getirilen Pakize Altuntaş, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazenin ardından eve taziyeye gelenlere, pilav, peynir ve yoğurt ikram edildi. İkram edilen yiyecekleri yedikten sonra rahatsızlanan 66 kişi, ambulans ve özel araçlarla Bor ve Niğde devlet hastanelerine kaldırıldı. Besin zehirlenmesi teşhisi konulan şahıslardan Samiye Esen (45) ve Kübra Altuntaş (12), Bor Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenenlerden 27'si ilk tedavilerinin ardından Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilirken, 1 kişi Bor Devlet Hastanesi'nde, 3 kişi de Niğde Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alındı. Kayseri'ye sevk edilenlerden Şükriye Kalem'in sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Zehirlenenlerin büyük bölümünü kadınlar oluştururken, ölen Samiye Esen ile diğer hasta yakınları, hastane önünde sinir krizleri geçirdi. 

AKP Milletvekili Erdoğan Özegen ile birlikte Niğde Devlet Hastanesi yetkililerinden bilgi alan Vali Gündüz Beder, ''Cenaze yemeğinden yiyen çok sayıda vatandaşımız zehirlenmiş. Şu anda 2 kişi hayatını kaybetti. Cenaze evinde pilav, yoğurt ve bazı süt ürünleri ikram edilmiş. Zehirlenme sebebinin belirlenmesi için araştırmalarımız sürüyor'' dedi.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 18:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?