3
Mayıs
2024
Cuma
BOR - NİĞDE
BOR

Ayhan Alkış


Ayhan ALKIŞ   (1946- ) 

Prof. Dr. Ayhan Alkış, Bor’da doğdu.1964’de girdiği İstanbul Yüksek Teknik Okulu Harita ve Kadastro Bölümü’nü Yüksek Mühendis olarak 1969’da bitirdi. 1970’de asistan olarak görev aldı. 1981’e kadar Braunschweig Teknik Üniversitesi’nde (Almanya) araştırmacı asistan olarak çalıştı ve doktorasını tamamladı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 1978’de ’Doçent’ ve 1989’da ’Profesör’ unvanı aldı. 1987-97 arası Fotogrametrı ve Uzaktan Algılama Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yürüttü. 1996 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü görevini yürütmektedir.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (UÖÜD) kurucusu ve halen ikinci başkanıdır. Türkiye Uzaktan Algılama ve Fotogrametri Birliği konsey üyesi ve 5. Komisyon Başkanlığı yaptı.Türkiye Temsilcisi olarak Uluslararası ülkelerde bilimsel ve mesleki yazımlarda bildiriler sunmuştur. Bir çok makaleleri yayınlandı. 

Biri tamamlanmış ve üçü sürmekte olan 4 araştırma projesi; 56 Türkçe, 6 İngilizce ve 7 Almanca olmak üzere çeşitli konularda 69 bilimsel ve mesleki yayını ve uluslararası atıfları vardır. Yürütücüsü olduğu doktora tezlerinden biri uluslararası ödül almıştır. Yurtdışında ve yurtiçinde 48 araştırma ve uygulama projesinin yürütücülüğünü üstlenmiştir.
 
Türkiye’de ilk kez uygulanan “Yersel Fotoğraflar Yardımıyla Dekapaj Belirleme” “Fotogrametrik Sayısal Harita Üretimi” “Kent Bilgi Sistemi” ve başka projelerde yürütücülük; Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde altı yıl danışmanlık yapmıştır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar