3
Mayıs
2024
Cuma
BOR - NİĞDE
BOR

Güler Akalan


Güler AKALAN   (1954- ) 

1954’te Bor’da doğdu. 1975 yılında Samsun Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümünden mezun olup, öğretmenlik yaptı. 1981 yılı sonunda M.E.B’nın açtığı sınavla Gazi. Y.Ö.O’na Grafik Asistanı olarak atandı. Lisans eğitimini ve sanatta yeterlik (doktora) çalışmasını üniversitede tamamladı. 1990 yılında Yrd.Doç. oldu. 

Uluslararası karma ve grup sergilerini Kültür Bakanlığı’nın yurt dışında düzenlediği sergilere (İskenderiye, Mısır, Viyana, Brüksel, Madrid), Çağdaş Türk Özgün-Baskı Resim sergilerine, (Helsinki, Finlandiya ve Çin), Devlet sergilerine, özel kuruluşların düzenlediği yarışmalı sergilere, çok sayıda karma ve grup sergilerine katıldı. 

Eserlerinin bir kısmı, İzmir, D.R.H. Müzesinde, Kültür Bakanlığı Devlet koleksiyonunda, Dışişleri Bakanlığı Devlet Konukevi’nde, özel ve resmi kurumların koleksiyonlarında ve çok sayıda yerli ve yabancı koleksiyonlarda bulunmaktadır.

B.R.D.H ve Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan sanatçı, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar