3
Mayıs
2024
Cuma
BOR - NİĞDE
BOR

Nafi Demirkaya


Nafi DEMİRKAYA   (1319- ) 

Bor’da doğmuştur.1933 yılında Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Ulukışla, Nallıhan, Kastamonu, Çankırı, Niğde , Kayseri’de değişik devlet görevlerde bulunmuştur.
 
Mücadele İmar V. İnşa Şubesi Mümeyizliği, Bahriye V. Muhasebe Müdürlüğü, Milli Eğitim M.Deniz kısmı Muhasebe Müdürlüğü, Ankara Defterdarlığı,Vergiler Temyiz Komisyon Azalığı,Vergiler Komisyonu Bina ve Arazi Dairesi Reisliği, İç İşleri Bakanlığı Müşteşarlığı görevlerinde de bulunmuş, 1950 seçimlerinde CHP Niğde Milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememiştir.

Devlet hizmetinde görev yaparken Bor’u unutmayan ve dönemin zor koşullarında sağladığı destekler ile ilçenin gelişimi için çabalayan isimlerdendir.Bor’da Ortaokul açılmasında büyük emek ve çaba vermiş, maddi, manevi destek sağlamıştır.

Döneminde ilçede tüm eğitim yatırımlarında katkıda bulunduğu gibi şehir su şebekesinin ihaleye çıkmasını sağlamıştır.Üniversite öğrencileri için yurt binası konusunda katkılarda bulunmuştur.Bor sorunlarının çözümünde öncü olan eğitimden sağlığa, belediye hizmetlerinden, devlet yatırımlarına Bor için yapılabilecek her katkıyı veren isim olarak anılmaktadır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar