18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAMARDI - NİĞDE

Aliş Nine'nin okuma arzusu duygulandırdı

Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde Niğde’nin Çamardı İlçesi’ne bağlı Dündarlı Beldesi’nde açılan okuma yazma kursuna katılan 72 yaşındaki Aliş Nine, başta Niğde Valisi Gündüz Beder olmak üzere herkesi duygulandırdı.

Çamardı İlçesi’ne bağlı Dündarlı Beldesi’ndeki okuma yazma kursunu ziyaret eden Vali Gündüz Beder, ön sıralarda oturan Aliş Nevriz’i görünce duygulandı. Vali Beder ile sohbet eden Aliş Nevriz, 8 çocuğu ve 31 torunu olduğunu belirterek, "Küçüklükten beri hep okuma yazmayı hayal ettim. Ben çok sıkıntı çektim. Anam babam beni genç yaşta evlendirdi. Arkasından çoluk çocuk derken okuma yazma öğrenemedim. Aslında ben okuyup öğretmen olmak istiyordum. Öğretmen olamadım ama bu yaştan sonra okuma yazmayı öğrenmek nasip oldu" dedi.

Vali Beder ise okuma yazma öğrenmenin yaşı olmadığını ve Türkiye’nin çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmasının, ancak eğitimle mümkün olduğunu kaydederek, "72 yaşındaki ninemizin bu sıralarda yer almasını görmek beni çok mutlu etti. Bu da kampanyamızın amacına ulaştığını göstermektedir. Aliş Nine’nin gösterdiği bu azim ve istek herkese örnek olmalı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:15
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 16:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?