23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAMARDI - NİĞDE

Dağcılar Demirkazık eğitim kampında toplandı

Niğde’nin Çamardı İlçesi’nde bulunan Demirkazık Dağı’ndaki eğitim kampına katılan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, dağcılara tek tip kıyafet uygulaması getirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2005 yılı faaliyet programında yer alan İleri Seviye Kaya Eğitimi, Niğde’nin Çamardı İlçesi’ne bağlı Demirkazık Dağı eteklerindeki dağ evinde devam ediyor. Eğitime 215 kişilik katılım olduğunu ve eğitimin 7 gün devam edeceğini belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, bu süre içerisinde dağcıların aldıkları teorik ve pratik derslerin ardından sınav olacaklarını, 50’nin üzerinde not alanların başarılı sayılacağını ifade etti. Karaca, yönetmeliğe göre 7 aşamalı eğitimleri tamamlayanlara belge verileceğini kaydetti.

Dünya standartlarına göre Türk dağcılığının gelişmesi için yenilikler yapıldığını, federasyonun sağlayacağı imkanla dağcılıkta tek tip kıyafet uygulamasına geçileceğini dile getiren Karaca, "Her spor branşında olduğu gibi dağcılığında kendine has kıyafet birliği var. Ama bu kıyafet ve malzemeler dışarıdan getirilmesinden dolayı pahalı malzemeler. Federasyon olarak oluşturacağımız imkanla dağcı arkadaşların daha uygun fiyatla malzeme almalarına katkı sağlamak ve bu şekilde de kıyafet birliğini sağlamış olmak gibi bir düşüncemiz var" dedi.

Dağcılar olarak gittikleri ve etkinlik yaptıkları yerlerin ülkenin uç noktaları, dağların bulunduğu yerler, köyler, küçük kasabalar olduğuna dikkat çeken Karaca, "Bu bölgelere giriş çıkışlarda tüm arkadaşlardan istenen, o yörenin insanlarının gelenek ve göreneklerine, inançlarına saygılı olmaları, onlar gibi davranmaya özen göstermeleri ve onların sempatisini, samimiyetini kazanmaları. Dünya dağcıları da zaten bunu uyguluyorlar" diye konuştu.

Karaca, bu iki uygulamanın da eğitimle gerçekleştirilebileceğini, federasyonun verdiği derslerde bu konuların işlendiğini, sporun özünde birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve dayanışma olduğunu söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 13:46:21
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 15:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?