19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAMARDI - NİĞDE

Kış sporları için hazırlıklar başladı

Çamardı İlçesi’nde bulunan Demirkazık Dağı’na mevsimin ilk karı düştü. Dağın zirvesini ve eteklerini kaplayan kar, 15 santimetre kalınlığa ulaşırken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Demirkazık Dağı’nı kış sporları merkezi yapmak istediklerini söyledi.

Niğde’ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Çamardı İlçesi’ndeki Demirkazık Dağı’na mevsimin ilk karı düştü. Kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaşırken, Demirkazık Dağı’nda kış sporları hazırlıkları da başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Demirkazık Dağı’nın sadece yaz aylarında değil, yılın tamamında hizmet veren bir spor merkezi olması için çalışma başlattıklarını belirtti.
Mevsimin ilk karıyla birlikte kayak eğitim kursları açtıklarını ifade eden Kaplan, kursiyerleri gruplar halinde Demirkazık Dağı’na götüreceklerini ve kursları isteğe bağlı olmak üzere 1 gün ya da 2 gün şeklinde düzenleyeceklerini söyledi.

Kurs ücretlerinin henüz belirlenmediğine dikkat çeken Kaplan, "Ücretleri kayak öğretmenleri belirleyecek. İnsanlarımızın hem kaymayı öğrenmeleri hem de hafta sonu ailesiyle birlikte tatil yapmaları için önemli bir sosyal aktivite olacak. Ferdi ve turlarla birlikte gelen dağcılara ve kayakçılarımıza da gerekli kolaylığı sağlayacağız" dedi.

Kaplan, 8-20 Aralık tarihleri arasında dağcılık eğitim kursları açılacağını ifade ederek, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Adnan Gül ile görüştüklerini ve şubat ayı sonunda gençlere yönelik bir çalışma yapılacağını kaydetti. Kaplan, "Bu kampta 100 gencimiz bulunacak ve özellikle kış sporları ve dağcılıkla ilgili eğitimler verilecek. Kamp çalışması 10 gün sürecek ve kamp sonunda öğrencilere sertifika verilecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 12:26:27
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 15:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?