22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAMARDI - NİĞDE

Sebze meyveyi dolu vurdu

Niğde'nin Çamardı ilçesinde dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerinin zarar görmesine sebep olurken, yollarda göçükler oluştu. 

Edinilen bilgiye göre, Çamardı ilçesine bağlı Çukurbağ, Karamık, Pınarbaşı, Eynelli ve Bademdere beldelerinde başlayan dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerine zarar verirken, yağıştan sonra oluşan sel baskınları yollarda göçükler oluşturdu. 

Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal Çınar, yağmur olarak başlayan yağışın yerini doluya bırakmasıyla birlikte dolu birikintileri oluştuğunu kaydetti. Demir, "Elmada yüzde 50-80 arasında zarar var. Çukurbağ, Pınarbaşı, Karamık ve Eynelli ile Aktaş mevkiinde zarar büyük.
Tam neticeyi şimdi alamıyoruz. Bu durumda meyvelerden hiç ürün alamayız. Fasulye ve sebzeleri tamamen dolu vurdu. Ağaçlarda yiyecek bir tek elma kalmadı" dedi. 

Yağmurla birlikte yağan dolunun ardından bölgedeki bir çok evi su bastı. Vatandaşlar, temizlik çalışmalarını kendi imkanlarıyla yürüttü. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri ise göçen yolların tamiri için çalışma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 18:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeki özçelik IP: 85.110.34.xxx Tarih : 28.08.2007 23:05:01
Bir niğdeli olarak yağmurdan zarar görmüş halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirim