18
Mayıs
2024
Cumartesi
ULUKIŞLA - NİĞDE

Alihoca'da koyun dağıtımı

Ulukışla'ya bağlı Alihoca Köyü’nde 50 çiftçiye 25’er adet koyun dağıtıldı.

İl Tarım Müdürü Mehmet Şen, yaptığı açıklamada, amaçlarının hayvancılığın geliştirilmesi, et ve süt veriminin artırılması ve köyden kente olan göçün önüne geçilmesi olduğunu belirtti. Kırsal Alanlara Sosyal Destek Projesi (KASDP) kapsamında bir dizi çalışma başlattıklarını ifade eden Şen, damızlık koyun yetiştiriciliği projesine ve eğitime katılan çiftçilere sertifika verildiğini dile getirerek, bugüne kadar toplam 800 adet büyükbaş ve 3 bin 900 adet küçükbaş hayvan dağıtıldığını, bu sayede Niğde’de hayvancılığa katkıda bulunulduğunu kaydetti.

İl Tarım Müdürü Şen, "Buradaki hedefimiz modern hayvancılıkta gerekli bilgi ve teknolojiyle üreticilerimizi donatarak kaliteli et ve süt üretimini artırmak. Sağlıklı ve kaliteli beslenme ile bol kazanç sağlamaktır. Eğitime katılan vatandaşlarımıza, müdürlüğümüzün teknik elemanlarınca teorik, görsel ve pratik eğitim, ayrıca üreticilere hayvan yetiştiriciliği, bakımı, beslenmesi ve sağım konularında ilgili uzmanlarımız tarafından eğitim verilerek çiftçilerimiz bilinçlendirilmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından, eğitimden geçirilerek 25’er adet koyun dağıtılan 50 çiftçiye, Vali Gündüz Beder ve AKP Milletvekili Erdoğan Özegen tarafından sertifika verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 12:40:56
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 19:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OSMAN SAYIN IP: 85.108.23.xxx Tarih : 21.06.2006 01:28:34
ben tekneçukur köyündenim bizde koparatif adına koyun kıredisi için baş vurmuştuk bu sene kıredi çıkarmı bilginiz varmı