16
Mayıs
2024
Perşembe
ULUKIŞLA - NİĞDE

Ulukışla'da DYP'den istifalar

Niğde'de, 2 belediye başkanı ve 6 belediye meclis üyesi Doğru Yol Partisi'nden (DYP) istifa ettiklerini açıkladı. 

Seçimlerde, DYP'den merkez ilçeye bağlı Konaklı Belediye Başkanı seçilen Ünal Topal ve Ulukışla ilçesine bağlı Yeniyıldız Belediye Başkanı Halil Doğan ile 6 meclis üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Bağımsız olarak hizmete devam edeceğini ifade eden Konaklı Belediye Başkanı Ünal Topal, "Genel başkanımızın ve Doğru Yol Partisi'nin yapmış olduğu yanlışlıktan rahatsızlık duydum ve tabanın sesini duyurmak için partimden istifa ediyorum. Milletin ve tabanın sesini düşünmeden Türkiye kaosa sürüklenmektedir. Partimiz meclise katılıp, olumsuz da olsa orada tepkisini dile getirebilirdi. Fakat seçime katılmaması Türkiye ekonomisini ve tabanını sıkıntıya soktu" dedi. 

Yeniyıldız Belediye Başkanı Halil Doğan ve beraberindeki 6 meclis üyesi ise, toplu bir şekilde partiden istifa ettiklerini açıkladı. Genel Başkan Mehmet Ağar'ın, cumhurbaşkanlığı seçimindeki duruşundan dolayı bu kararı aldıklarını açıklayan istifacılar, ülkenin kaosa sürüklenmesine rıza göstermelerinin mümkün olmadığını, göreve geldikleri günden bu yana meclis üyeleriyle birlikte parti menfaatleri için her fedakarlığı yaptıklarını ancak Genel Başkan Ağar'ın izlediği politikanın Türkiye'nin en köklü partisine yakışmadığını, bunu protesto etmek için istifa kararı aldıklarını bildirdi. 

DYP Niğde İl Başkanı Naim Erem ise, DYP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya koyduğu duruşun siyasi bir duruş olduğunu ve partisinin hiç kimsenin düşüncelerinin tamamına hizmet etmek zorunluluğu bulunmadığını belirtti. Camide ve kışlada siyaset yapılmasının Türkiye'ye zarar vereceğinin ortada olduğunu vurgulayan Erem, "DYP, Demokrat Parti'den gelen demokratik, sosyal ve laik düşüncesini cumhurbaşkanlığı seçimi süresince de sergilemiştir" şeklinde konuştu. 

İstifa eden belediye başkanı ve bazı meclis üyelerinin fikirlerinin şahsi görüşlerini yansıttığını kaydeden Erem, "Siyasette insanlar kendi karar ve geleceklerini kendileri belirler. İstifa eden başkanların aday olduklarında DYP Genel Başkanı'nın Mehmet Ağar olduğunu da kamuoyu vicdanında sunuyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 12:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?