16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Anaokulu ve çocuk barınma evi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Mahir Tevruz'un memleketi Divriği İlçesi'nde Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde yaptırdığı anaokulu ile kadın ve çocuk barınma evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Divriği İlçesi'nde yaptırılan Mahir Tevrüz Anaokulu ile Aliye Tevrüz Kadın ve Çocuk Barınma Evi'nin açılışına, Vali Hasan Canpolat, Cumhuriyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mahir Tevruz, Kaymakam Mustafa Çit, Belediye Başkanı Mehmet Güresenli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Tevrüz, servetinin yüzde 20'sini eğitime destek için ayırdığını hatırlattı. Tevrüz, "Servetimin yüzde 20'sini böylesi güzel ve hayırlı işlere bağışladım. Altı ay gibi kısa bir sürede binayı kurduk. Buradan yetişen çocukları çok yakından takip edeceğim" dedi.

Konuşma sonrasında Tevrüz'e Divriği Belediye Başkanı Mehmet Güresenli'nin teşekkür plaketi vermesinin ardından Vali Hasan Canpolat ise Eğiteme Yüzde 100 Destek kampanyasında Divriği'nin çok büyük bir eser kazandığını ifade ederek, "Her şeyden önce bu eseri Divriği'ye kazandıran sayın Mahir Tevrüz hocama sonsuz teşekkür ediyorum. Mahir Tevrüz'lerin sayısı arttıkça ülkemiz daha da gelişecektir. İnsanlar isimlerinin hatırlanmasını istiyorlarsa böylesi hizmetler yapmalılar hepimiz bir gün öleceğiz isimlerimizin hatırlanması ve hayır yapılması çok güzel bir olaydır. Bu okulda bunun örneğidir" diye konuştu.

Tören sonunda Belediye Başkanı Mehmet Güresenli, Tevrüz'e teşekkür plaketi vermesinin ardından ana okulu ile kadın ve çocuk barınma evinin açılışı yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 14:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
simge pekdemir IP: 85.98.107.xxx Tarih : 8.05.2007 16:28:31
 benim kardeşimde o anaokula gidiyordu geçen yıl ama şimdi okula gidiyor bence eğitimi çok güzel çok iyi öğretmenler var çok hoşuma gitti ya aslında çocuk olmak lazımm...