16
Haziran
2024
Pazar
SAĞLIK
Belediye Sayfaları

En büyük sıkıntı ambulans

Divriği Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Sayar, hastanedeki en büyük sorunlarının ambulans sıkıntısı olduğunu belirterek, yardımsever vatandaşların da desteğiyle ambulans alınması durumunda sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Hastanedeki çalışmalar hakkında bilgiler veren Sayar, "Eski sağlık ocağını, gelen ödenekle onararak hastanemizle birleştireceğiz. Hastanemizde tuvalet sayısı artırılarak, bayan ve erkek tuvaleti ayrıldı. Dahiliye, kan alma, genel cerrahi, kadın doğum ve acil polikliniklerine sıramatik sistemi getirilerek, yığılmalar engellendi. Anestezi makinesi, bebek kuvezi ve yeni EKG cihazları bakanlıktan gönderilen ödenekle alınarak hizmete sokuldu. Laboratuvarların genişletilmesi için ise çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Diş hekimi açığının tayin edilen doktorun göreve başlamasıyla ortadan kalkacağını belirten Sayar, "Diş hekimimiz askere gittiğinden doktor açığımız var. Ancak bakanlık arkadaşımızın yerine atama yaptı. Yeni gelecek hekimle diş polikliniğindeki doktor sıkıntısı da ortadan kalkacak" diye konuştu.

En önemli sorunun ise tek ambulansla hizmet vermek olduğunu kaydeden Sayar, "Hastanemizde tam donanımlı bir tane ambulansımız var. Bu ambulansla Sivas'a hasta gönderdiğimizde sorunlar yaşıyoruz. Sivas'a giden ambulans en erken 6-7 saatte geri dönebiliyor. Yardımsever vatandaşların da desteğiyle ikinci bir tam donanımlı ambulans alınması durumunda bu sorunda ortadan kalkacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 16:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?