22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bağış yüzükleri sergileniyor

Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde, Pakistan'daki depremzedelere yardım için düzenlenen kampanyaya destek vermek için bağışlanan yüzükler, Hükümet Konağı'nda sergilenmeye başlandı. Pakistan'da meydana gelen depremin ardından Gemerek Kaymakamlığı'nca başlatılan kampanya kapsamında Emine Tabaktaş, Serpil Nart ve Yasemin Badur, parmaklarındaki altın yüzüklerini bağış zarfına koydu.

Kaymakamlık görevlilerince zarflardan çıkarılan yüzükler, ilçedeki kuyumcu Cihan Nart'a bozdurularak bedelleri Sivas Valiliği tarafından kampanya için açtırılan hesaba yatırıldı.

Vatandaşların davranışından etkilenen kuyumcu Nart, altın yüzükleri tekrar kaymakamlığa hediye etti. Bunun üzerine yüzükler, Hükümet Konağı'nda sergilenmeye başlandı.
Kaymakam Fatih Genel, Pakistan'da meydana gelen depremin Gemerek'te yaşayan vatandaşları çok üzdüğünü belirterek, ''Bizim en zor günlerimizde, Kurtuluş Savaşı'nda dost ve kardeş ülke Pakistan halkı, nişan yüzüklerini bile bize destek olmak amacıyla toplamış ve zor şartlar altında milletimizin imdadına yetiştirmiştir'' dedi.

Türk halkının deprem felaketini yakından bildiğini ifade eden Genel, 1999 yılındaki büyük depremde de tüm dünya ülkeleri gibi Pakistan halkının da Türkiye'den yardımını esirgemediğini kaydetti.

Pakistan'daki depremin ardından kendilerinin de ilçelerinde bir yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Genel, bu kampanyaya vatandaşların gösterdiği büyük ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yasemin Badur, Emine Tabaktaş ve Serpil Nart isimli vatandaşların parmaklarındaki altın yüzükleri depremde zarar görenler için bağışlamasının herkesi duygulandırdığını belirten Genel, ''Kuyumcu da bu yüzükleri bize karşılıksız olarak iade etti. Biz de yüzükleri Hükümet Konağı'nda sergilemeye karar verdik'' dedi.

Genel, kampanya doğrultusunda bugüne kadar ilçede camilerden, okullardan ve kamu personelinden olmak üzere toplam 35 bin YTL yardım toplandığını ve bunların ilgili yerlere ulaştırıldığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 11:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?