18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Heidi'nin keçileri Hafik'te

Alp dağlarında yetiştiği için çizgi film kahramanı Heidi'nin keçileri olarak bilinen Saanen Keçisi, Sivas'ın Hafik İlçesi'nde yetiştirilmeye başlandı.

Yöre Hayvancılık Hafik Tarım İşletme Müdürlüğü tarafından ilçeye getirilen 33 Saanen Keçisi, bakımının kolaylığı, süt ve yavru veriminin yüksek olması ve çevreye zarar vermemesi nedeniyle tercih ediliyor.

İşletme Müdürü Mustafa Turan,kentte ilk kez üretimine başladıkları Saanen Keçisi'nin süt veriminin yüksek olduğunu belirterek, bu keçilerde ikiz ve üçüz oğlak doğurmaya da oldukça fazla rastlandığını belirtti.

Yetiştirmeye başladıkları keçilerin sayısının yeni doğacak oğlaklarla birlikte 90'a çıkmasını beklediklerini ifade eden Turan, amaçlarının bu keçi türünün kentte üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Turan, şunları kaydetti: ''İsviçre menşeli Saanen keçileri, soğuk iklime dayanıklı hayvanlardır. Sivas'a 30 erkek, 3 dişi getirdik. Önümüzdeki yıldan itibaren oğlaklarını Sivaslı çiftçilerimize satmayı düşünüyoruz. Dondurmacılar özellikle bu keçilerin sütüne büyük rağbet gösteriyor.

Günlük 200 kilo süt üretimine ulaştığımız zaman Kahramanmaraşlı dondurmacılara süt vermeye başlayacağız. Aynı zamanda keçi sütü, peynirde de çok tercih ediliyor.''

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 11:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyüp dalkalı IP: 85.101.254.xxx Tarih : 21.01.2007 11:29:01
benge cok güzel bir fikir yani hem verim bakımından hemde temizlik ve de hayvanların dogumuyla ilgilidir okuduguma göre bu hayvanların sütü diger kecilere göre fazla bakımıda diger kecilerle aynı dır herhalde bence cok dogru bir karar tebrik ederim