17
Mayıs
2024
Cuma
KANGAL - SİVAS

Kangal festivale hazırlanıyor

Sivas’ın Kangal İlçesi’nde, bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Geleneksel Kangal Çoban Köpeği ve Koyunu Festivali hazırlıklarına başlandı.
Kangal Kaymakamı Yılmaz Doruk konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, bu yıl etkinliklerin uluslararası düzeyde olacağını söyledi. Doruk, "Bu yıl 6.’sını düzenleyeceğimiz Kangal Çoban Köpeği ve Koyunu Festivali, uluslararası nitelik kazanacak. Amerika, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerden Kangal Çoban Köpeği araştırması yapan bilim adamları konferans düzenleyecek. Konferansın yanısıra çeşitli etkinlikler yapılacak. 3 gün sürecek olan festivalimizin sunuculuğunu Hasan Keşkek üstlenecek. Ayrıca Latif Doğan ve Sebahat Akkiraz ile mahalli sanatçılar konser verecekler" dedi.
Kaymakam Doruk, açıklamasında her yıl yapılan köpek yarışmasına da düzenleme getirdiklerini kaydederek, "Bu festivali yapmamızdaki amacımız Kangal Çoban Köpeğini dünyaya tanıtmanın yanısıra ilçenin gelir seviyesini yükseltmektir. Her yıl yapılan yarışmalara diğer illerden katılımcılar oluyordu. Ancak Sivas Valiliği tarafından belgelenmemiş köpeklerin yarışmaya girmesinin önüne geçilmesi için bir dizi tedbir aldık. Bu yıl 9-10-11 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan yarışmaları iki kategoriye indirdik. En iyi çoban ve en iyi koruma köpeği olarak iki kategoride yarışma açacağız. Yarışma öncesi ön eleme yapılacak. Ancak yarışmaya katılacak olan köpeklerde aranan tek şart, yarışmaya katılacak Kangal köpeklerinin, Kangal Çoban Köpeği Araştırma Merkezi’nden sertifika almaları olacak" şeklinde konuştu.
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 19:58:10
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 10:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cebrail kaygusuz IP: 193.255.140.xxx Tarih : 11.03.2005 17:26:30
meraba ben kuzyaka köyünden CEBRAİL KAYGUSUZ.suan trakya üniv merkez kütüphaneseinden yazıyorum kangal çoban köpegi festivali kangalın tanınması acısından çok önmeli burdan tüm kuzyaka köyüne selam CEBRAİL KAYGUSUZ