26
Mayıs
2024
Pazar
SUŞEHRİ - SİVAS

500 ayet kartelası dağıtıldı

500 ADET KIRK AYET KARTELASI ESNAFLARA DAĞITILDI

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Suşehri Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gönderilen 500 adet Kur'an'dan Mesajlar adlı Kırk Ayet Kartelası esnaflara dağıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Suşehri Müftülüğüne gönderilen 500 adet Kur'an'dan mesajlar adlı, kırk ayet kartelası Suşehri müftülüğü personelleri tarafından ilçe esnafına dağıtıldı.

Kur'an'dan mesajlar adı altında Kırk Ayet Kartelasını alan esnaflar kartelayı inceleyerek İlçe Müftülüğüne teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 18:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet DEMİR IP: 85.105.23.xxx Tarih : 15.04.2010 19:36:03

Dinimizde mübarek geceler, hicri yıl ile kutlanır. Bütün ibadetlerde ve dini faaliyetlerde kameri aylar esas alınır. Hac, oruç, kurban ve bayram günleri kameri aylara göre tespit edilir. Haccı Allahü teâlânın bildirdiği zilhicce ayında yapmayıp da, miladi bir ayda, mesela hep ocakta yapmak, orucu, ramazanda değil de, hep şubatta tutmak, dini değiştirmek olur. Bütün mübarek geceler de, kameri aylara göre tespit edilir. Kadir gecesini ramazanda değil de, şubat ayında aramak, Berat Gecesini şaban ayında değil de, temmuz ayında kutlamak, Aşure Gecesini muharrem ayında değil de, eylül ayında kutlamak dini bozmak olur. Her Müslüman bilir ki, İslamiyet'te güneş yılının ayları içinde sayılı bir mübarek gün yoktur. Kutlu doğum, 12 Rebiul-evvelde olmuştur. Miladi her sene, başka tarihe denk gelir. Bunu 20 Nisana almak caiz olmaz.

Dinimize aykırı bir husus için, (Niyetimiz iyi) demek veya (Herkes kutlu doğumdan bahsederken, susmak uygun olmaz) demek de, geçerli bir mazeret değildir. Haram bir iş, iyi niyetle de yapılsa haramlıktan çıkmaz. İçki içen de, zina eden de veya her türlü haramı işleyen de, iyi niyetle yapıyorum diyebilir. Böyle iyi niyet insanı kurtarmaz. (Cehennem iyi niyetlilerle doludur) buyurulmuştur. Bir kimse, iyi niyetle işlediği harama alışır, sonra bunu dinin emri zanneder. Hazret-i Ömer, (Dininizi doğru öğrenip, buna uygun yaşayın. Yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz) buyuruyor.

Doğum günü kutlamak
Sual: İnsan olarak doğduğumuz için, şükretmek niyetiyle doğum günümüzü kutlamak caiz midir?
CEVAP
Evet, İslamiyet’te doğum gününü kutlamak vardır, Allahü teâlâya şükretmek olur. Mevlid kandili, Peygamber efendimizin doğum günüdür. Peygamber efendimiz, Pazartesi günü oruç tutardı. Sebebini sorduklarında, (Bugün dünyaya geldim. Şükür için oruç tutuyorum) buyurdu. (Müslim, Ebu Davud, İ. Ahmed, H. S. Vesikaları)