18
Mayıs
2024
Cumartesi
SUŞEHRİ - SİVAS

6 yıllık okul bakımsızlıktan çürüyor

Suşehri'nde 6 yıl önce Dünya Bankası desteğiyle yapılan 600 öğrenci kapasiteli Atatürk İlköğretim Okulu, bakımsızlık nedeniyle her geçen gün çürüyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Suşehri Esnaf Odası Başkanı Yakup Özata, okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen bir programa katıldığında, gördüğü manzara karşısında hüzünlendiğini belirterek, "Okulun bu halini görünce çok üzüldüm. İşin ilginç tarafı bu okul 5-6 yıl önce yapıldı. Şu anda okulda 600 öğrenci ders görüyor. Bu bakımsızlıktan herkes sorumludur. Veliler nasıl oluyor da bu okulda çocuklarını okutuyor? Buradan tüm esnaf ve devlet yetkililerine sesleniyorum. Geliniz ve burayı yerinde görünüz" dedi.

Okullarına korkarak geldiklerini dile getiren öğrenciler de, "Biz okulda ders yaparken çok korkuyoruz. Müdürümüz korkulacak bir şey olmadığını söyledi; ama yine de korku içindeyiz" diye konuştu.

Öte yandan okul idaresinin binanın tadilatı için girişimde bulunduğu; ancak henüz bir cevap gelmediği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 10:59:21
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSLAM ARSLAN IP: 85.96.137.xxx Tarih : 6.10.2005 18:52:56
Bu şekildeki okullarımız onarılmadığı sürece Türkiyede ki okuma yazma oranı düşecektir.Bir yandan yeni okullar yaptırmaya çalışırken diğer yandan okul yıkıyoruz.Lütfen okul işlerinde çalışan tüm yetkililere sesleniyorum.Bir okul bin ev demektir.Okulların yapımında biraz daha ciddiyet ve özen gösterelim.Eğerki çocuklarımızın okumasını istiyorsak bunu yapmaya mecburuz.Saygılarımla