16
Mayıs
2024
Perşembe
SUŞEHRİ - SİVAS

Çiftçilere arı kovanları dağıtıldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, ‘Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi’ kapsamında 10 çiftçiye 15’er adet olmak üzere toplam 150 adet arılı kovan dağıtımı yapıldı.


Arılı kovan dağıtımı töreninde konuşan Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Osman Göçer, Türkiye'de yalnızca 6 ilde Dünya Bankası finansmanı ile uygulanan projenin, Sivas'ta 3 mikro havza üzerinde yürütüldüğünü ifade ederek, “Geminderesi mikro havzasında, Cevizli, Eskişar, Kiziryurdu, Yeşilyayla, Boyalıca, Çokrak, Elmaseki ve Gökçekaş köyleri yer alıyor. Projenin amacı toprak ve su kaynaklarının muhafazasıdır. Yaklaşık 20 gün önce proje köylerinden seçilen 40 çiftçi, 5 gün süren arıcılık eğitimine alındı. Verilen bu eğitim sonrasında kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Dereceye giren ilk 10 kişiye 15'er adet arılı kovan ve bir takım arıcılık malzemesi dağıtıldı" dedi.


Dağıtılan arı ve kovanların hibe olarak verildiğini belirten Göçer, proje şartlarına uyulmadığı takdirde ünite başına 4 bin 750 YTL ceza kesileceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 12:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?