18
Mayıs
2024
Cumartesi
SUŞEHRİ - SİVAS

Elma ağacı ikinci kez çiçek açtı

SUŞEHRİ'NDE ELMA AĞACI İKİNCİ KEZ ÇİÇEK AÇTI

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Gökçekaş köyünde bir elma ağacının ikinci kez çiçek açması vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı.

Konu hakkın açıklama yapan Abdullah Akbaş isimli vatandaş, "2004 yılında dünya bankası ödenekli Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi kapsamında Sivas İl Tarım Müdürlüğü gözetiminde kurulan bodur elma projesi kapsamında yaklaşık 2 dönüm arazime 120 adet bodur elma ağacı dikimini yapmıştım. Aradan geçen yıllar içerisinde elma ağaçlarımdan meyve almaya başladık. Bu yıl bir elma ağacımda ikinci kez çiçek açtı. Üzerinde meyveleri bulunan ağacın yeniden çiçek açması beni ve elma ağacını gören vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı" şeklinde konuştu.

Bu ilginç olayın iklim değişikliği nedeni ile olduğunu düşündüklerini belirten Akbaş, "Köyümüzde ilk kez meydana gelen bu gelişmeyi ben gece ve gündüz sıcaklığının dengesizliğine ve iklim değişikliğine bağlıyorum. Havaların soğuması ve son bahara girmemize rağmen ilkbahar havasını yaşamamız meyve ağaçlarında da değişime neden oluyor" dedi.

SUŞEHRİ'NDE ELMA AĞACI İKİNCİ KEZ ÇİÇEK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 13:17:03
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 13:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?