18
Mayıs
2024
Cumartesi
SUŞEHRİ - SİVAS

İlçenin asayişi masaya yatırıldı

Suşehri İlçesi’nde yaşanan asayiş olayları ile faili meçhul olayların aydınlatılması için muhtar ve vatandaşlarla toplantı yapan güvenlik görevlileri, vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

İlçede yaşanan hırsızlık, cinayet gibi olayların artmasından sonra harekete geçen güvenlik kuvvetleri, vatandaşlarla güvenlik toplantısı yaptı. Kılıçkaya Kooperatifi toplantı salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Şaban Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Şahin, bazı daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Şahin, ilçede bazı asayiş olaylarının yaşandığını ve bunun önüne geçilmesi için bu türlü toplantıyı yapmayı uygun bulduklarını belirterek, "İnsanların toplu yaşadıkları her yerde bir takım asayiş olayları oluyor. Biz güvenlik görevlilerinin asıl işi de vatandaşın rahat ve huzurlu yaşamalarını sağlamanın yanı sıra, olayları en aza indirmektir. Bunu tek başımıza yapamayız. Vatandaştan yardım almak gerekir. Bilindiği gibi ilçe genelinde son günlerde bazı asayiş olayları vuku buldu. Bunları çözümünde en büyük etken, olay yerinde bırakılan izlerle birlikte duyarlı vatandaşların olayın olduğu anda güvenlik görevlilerini uyarmaktır. Bazı olaylarda da tanıklık yapmaktır. Böyle olduğu takdirde hiçbir olay, sonuçsuz kalmaz. Çünkü olayların çözümünde en büyük etken tanık veya ihbardır. Bizler sizlerden duyarlı olmanızı ve bizim ücretsiz olan 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bilgi vermenizi istiyoruz. Böylelikle yaşanan hırsızlık, cinayet, gasp gibi olayları çözmemiz, suçluların diğer insanlara daha fazla zarar görmelerini engelleyebiliriz" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında toplantıya katılan Belediye Başkanı Şaban Coşkun da vatandaşların duyarlı olmasını, gördükleri her türlü olayı en kısa sürede güvenlik görevlilerine bildirmelerini istedi.

suşehri
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 15:47:38
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 17:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?