17
Nisan
2024
Çarşamba
SUŞEHRİ - SİVAS

Küçük çocuğa baba dayağı

ANNESİYLE BAYRAMLAŞMAYA GİDEN OĞLUNU DEMİR ÇUBUKLA DÖVDÜ

Sivas'ın Suşehri ilçesinde annesiyle bayramlaşmaya giden 9 yaşındaki çocuğun, babası tarafından demir çubukla dövüldüğü ileri sürüldü. Baba ise çocuğunun camdan düştüğünü söyleyerek kendisini savundu.

Edinilen bilgiye göre G.M.Ö. (9) isimli çocuğun, babası Hasan Ö. tarafından Kurban Bayramı'nda annesinin yanına gittiği gerekçesiyle demir çubukla dövüldüğü iddia edildi.

Suşehri Devlet Hastanesinde tedavisi yapılan çocuğun yüzünde, kollarında ve sırtında darp izleri olduğu tespit edildi. İddiaları yalanlayan baba ise oğlunun camdan düştüğünü ileri sürdü.

Konu hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan acılı anne Melek Ö. (28), "2000 yılında Gümüştaş köyünde Hasan Ö. ile evlenmiştik. Bu evliliğimizden 2 çocuğumuz oldu ancak evliliğim süresince eşimle hiçbir zaman anlaşamadık. Eşim beni ve çocuklarımı sürekli dövüyordu. En sonunda 2008 yılında boşanmak için mahkemeye başvurdum ancak mahkeme aramızdaki geçimsizlikten dolayı şahit istediğinden ve çocuklardan dolayı bizi boşamadı. Çocuklarımdan G.M.Ö.'yü mahkeme babasına verdi, kızım Şifa'yı da bana verdi

ve boşanmadan ayrı yaşamaya başladık. Ben hayatım boyunca çocuklarım için yaşadım, onları çok seviyorum. Oğlum G.M.Ö. bayramın ikinci günü beni çok özlediği için ve bayramlaşmak için yanıma geldi. Beni görmeye geldi diye babasının oğlumu elbiselerini çıkararak demir çubukla dövdüğünü öğrendim. Hemen Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir'in yanına gidip yardım istedim. O da verdiği talimatla çocuğumu köyden getirtti. Suşehri Devlet Hastanesi'ne kontrole gittiğimizde G.M.Ö.'nun yüzünde ve vücudunun çeşitli

yerlerinde yara ve morartı izleri tespit edildi. Eşimden şikayetçiyim. Artık çocuklarımı ona vermeyeceğim. Onlar benim her şeyim. Yetkililerden bu konuda bana yardımcı olmalarını bekliyorum" dedi.

G.M.Ö. ise, "Bayram günü annemi görmek için köyden Suşehri'ne geldim. Geri döndüğümde ise babam beni demir çubukla dövdü. Çok korktum, artık onunla yaşamak istemiyorum, annemle kalmak istiyorum" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

ANNESİYLE BAYRAMLAŞMAYA GİDEN OĞLUNU DEMİR ÇUBUKLA DÖVDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 12:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?