27
Mayıs
2024
Pazertesi
SUŞEHRİ - SİVAS

Ödenek çıkmayan bina yarım kaldı

Sivas'ın Suşehri Kaymakam Yusuf Özdemir, kültür merkezine dönüştürülmek istenen ancak ödenek olmayınca çalışma yapılamayan binayı tamamlayacak işadamının ismini vereceklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Kaymakam Özdemir, ilçede 1913 yılında yaptırılan ve bugüne kadar askeri kışla, askeri hastane ve ilköğretim okulu olarak hizmet veren tarihi binanın, kültür merkezine dönüştürülmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ödenek yetersizliği nedeni ile bitirilemediğini söyledi.

Eski Hürriyet İlköğretim Okulu'nun kültür merkezine dönüştürülmesi için yapılacak tadilat çalışmalarının Suşehri Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2006 yılında ihale edildiğini söyleyen Özdemir, başlatılan çalışmalar kapsamında binanın bazı bölümlerinin yapıldığını, daha sonra ödenek yetersizliğinden çalışmaların yarım kaldığını kaydetti.

Tarihi taş binanın kültür merkezine dönüştürülmesi için yeniden proje yaptırdıklarını anlatan Özdemir, projenin çok güzel olduğunu söyleyerek, "Sayın Valimiz Veysel Dalmaz da, kültür merkezi olarak tadilat çalışması başlatılan ve ödenek yetersizliğinden yarım kalan binanın bir an önce onarımının tamamlanması için büyük gayret göstermektedir. Bizler de bu binanın bir an önce tamamlanması için çaba gösteriyoruz. Fakat ödenek olmadığı için bu konuda fazla yol kat edemiyoruz. Bu sebeple, kültür merkezi olarak tadilat çalışması başlatılan ve yarım kalan binanın istekli vatandaşlarımız tarafından onarımının yapılmasını istiyoruz. Binayı yaptırmak isteyen iş adamlarımızın ismini, vereceğiz" dedi.

Derneklerin ve sivil toplum örgütlerinin de bu konuya el atmasını isteyen Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, "İlçemizde bulunan taş binanın bazı örnekleri çevre ilçelerimizde de bulunmaktadır. Bunların birçoğu işadamları tarafından yaptırılmıştır. Biz de bu konuda iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 13:06:35
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 13:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?