22
Mayıs
2024
Çarşamba
SUŞEHRİ - SİVAS

Öğrencilere kene dersi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde öğrenci ile veliler, kene ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı hakkında bilgilendirildi. 

Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonda yapılan bilgilendirme toplantısı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Gurup Başkanlığı tarafından organize edildi. 

Etkinlikte öğrenci ile velilere kene ısırması ile hastalık ilk olarak slayt gösterisi yapıldı. Burada bilgiler veren Suşehri Sağlık Gurup Başkanı İbrahim Coşkun, İlçe Tarım Müdürü Turgut Atay, Türkiye genelinde kenelerin Kelkit Vadisi üzerinde bulunan illerde daha fazla bulunduğunu belirterek, "2007 yılı içerisinde kene vakası Tokat'ta ortaya çıkmıştır. Keneden korunma yollar olarak piknik dönüşünde elbiselerimizin değiştirilmesi, Hayvan bakan vatandaşların ahırlarını ve meralarının temiz tutulması ve buna benzer evcil hayvan bakan vatandaşların hayvanlarını ve barındıkları yerleri en iyi şekilde temiz tutulması sonucunda keneden uzak olmaları mümkündür. Dünyada 17 bin çeşit kene bulunmaktadır. Bu kenelerin hepsi insan sağlığına zararı yoktur. Bunların 830 adeti tehlike saçmaktadır" dedi.
Kene yapışmış bir insanda ne gibi şeyler yapılmalıdır etkileri nelerden anlaşılması konuşunda ise Suşehri Sağlık Gurup Başkanı İbrahim Coşkun anlattı. 

Coşkun, "Kene yapışmış vatandaşımız keneye kendi kesinlikle müdahale etmemelidir en yakın sağlık ocaklarına veya hastanelere gelerek gerekli sağlık işlemlerini yaptırmalıdırlar. Kene ısırmış bir vatandaş zamanında eğer ki sağlık kuruluşuna gelmez ise kendi açısından tehlike yaratmaktadır. Kene yapışmış bir vatandaş zamanında sağlık kuruluşlarına baş vurmadığı takdirde, ateşlenme, baş ağrısı, bunaltı, istifar, burun kanamaları gözükmektedir. Bunun içinde Bu kene vakasını hafife almamak gerekmektedir" dedi. 

Yetkililer, toplantının başında slayt eşliğinde gösterilen konuları tekrarlayarak, kene ısırmaları konusunda vatandaşların dikkatle olmaları gerektiğini, yapışan keneyi sağlık ekiplerinin çıkarılmasının sağlık açısından önemli ve dikkat edilecek bir konu olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 11:40:45
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 11:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?