22
Mayıs
2024
Çarşamba
SUŞEHRİ - SİVAS

PTT'de soygun

Suşehri PTT Müdürlüğü binasına giren hırsız ya da hırsızlar, çelik kasayı açamayınca, gişede bulunan 14 YTL’yi çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, sabah namazı için Şahinler Camii’ne giden cemaat, Suşehri PTT Şubesi önünden geçerken, pencerenin demir parmaklığının kırılmış olduğunu gördü. Daha sonra karakola gelen cemaat olayı polise bildirdi.

PTT Müdürü Emine Taşkın’ın da olay yerine çağırılmasından sonra içeri giren polis, inceleme başlattı. Yapılan incelemede, hırsız ya da hırsızların gece saatlerinde binanın penceresini kırarak içeri girdikleri, küçük kasayı delerek açan hırsızların bir şey bulamayınca büyük olan ikinci kasayı da açmaya çalıştıkları, ancak bunu açamayınca gişede bulunan 14 YTL bozuk parayı alarak kayıplara karıştıkları tespit edildi.

Bu arada, olayın Sivas PTT Baş Müdürü Çetin Demirkoparan’a bildirilmesinden sonra Koparan, ilçeye gelerek inceleme yaptı. Burada gördüğü manzara üzerine şaşkına döndüğünü söyleyen Koparan, hırsızlık olayının yaşandığı PTT binasının Merkez Karakol Amirliği karşısında olması ve dışarıda bir nöbetçi polisin olmasına rağmen böyle bir hırsızlık olayına girişilmiş olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Demirkoparan, önceki gün de Yıldızeli İlçesi’ne bağlı Yavu Beldesi’ndeki PTT şubesine hırsızların girdiğini belirterek, Yuva Şubesi’nden 295 YTL para çalındığını kaydetti.

Diğer taraftan, olay yerinde parmak izi çalışmasını tamamlayan polisin, hırsız ya da hırsızların yakalanması için çalışma başlattığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 13:26:22
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 15:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?