19
Mayıs
2024
Pazar
SUŞEHRİ - SİVAS

Suşehrili Kevser Türkiye 1.'si oldu

Suşehri Hürriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kevser Kurt, TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kurulu tarafından Cumhuriyetin 80. yılı etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen 'TBMM ve Cumhuriyet' konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi oldu.


Konu hakkında bir açıklama yapan Suşehri Hürriyet İlköğretim Okulu Müdürü Yalçın Akyol, Türkiye genelinde yapılan kompozisyon, resim ve şiir yarışmasına okulundan öğrencilerin katıldığını belirterek, "Her üç dalda öğrencilerimiz eserlerini göndererek yarışmaya katıldı. Bize gelen sonuç bilgilerinde okulumuzun 8/A sınıfı öğrencilerinden Kevser'in kompozisyon dalında birinci olduğu bildirildi. Bu hem okulumuz, hem ilçemiz, hem de Sivas'ımız için çok önemli bir başarıdır" dedi.


İlköğretim okulları arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenci Kevser Kurt ise, kendinden emin olduğunu belirterek, "Öğretmenlerim ve ailem sayesinde iyi bir eğitim aldım. Eğitimin yanında sürekli olarak kitap okumam isteniyordu. Büyüklerimin isteğini yerine getirdim. Kitap okuma alışkanlığım benim kelime haznemi geliştirdi. Yarışmanın olduğunu duyunca da öğretmenlerim tarafından teşvik edildim. Bu başarıyı öğretmenlerim sayesinde aldım. Ankara'ya giderek hediyemi TBMM'de almak beni oldukça heyecanlandırıyor" diye konuştu.


Kevser Kurt, aldığı derecenin kendisini daha azimli hale getirdiğini de dile getirerek, "Bundan sonraki yarışmaların hepsine gireceğim. Arkadaşlarımın da benim gibi kitap okumalarını ve yarışmalara girmelerini tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.
Suşehri Hürriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kevser Kurt, ödülünü 23 Nisan'da TBMM'de düzenlenecek törende alacak.

SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 20:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?