19
Mayıs
2024
Pazar
SUŞEHRİ - SİVAS

Suşehri'nde silah operasyonu

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde alıcı kılığındaki polislere tabanca ve av tüfeği satmak isteyen 3 kişi, suçüstü yakalandı.


Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Sivil Ekipleri, Suşehri İlçesi'ne bağlı Çataloluk Beldesi'nde ikamet eden Hacı Ahmet Kılıç'la (32) silah almak için temasa geçti ve buluşma yeri belirledi. Suşehri Sanayi Sitesi altındaki boş arazideki buluşma noktasına 34 HVS 21 plakalı araç ile gelen Hacı Ahmet Kılıç Yusuf Demirci (32), Yavuz Şahin (31) Yusuf Demirci (32) ve Yavuz Şahin (31) silahları polise satarken suçüstü yakalandılar.


Olay sonrasında polislere silah satmak isteyen Ahmet Turan Kılıç ile birlikte Yusuf Demirci (32) ve Yavuz Şahin (31) göz altına alınırken, 1 adet mavzer tabir edilen el yapımı tüfek ile bu tüfeğe ait 15 adet mermi, 1 adet 14'lü olarak tabir edilen tabanca, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ve bir adet çifteli av tüfeği ele geçirildi.


Emniyete götürülen şahıslardan alınan ifadelerinde Yusuf Demirci'nin dededen kalma bir tabancasının olduğunu ve silah satmak isteyen Hacı Ahmet Kılıç'a satması için verdiğini, diğer sanık Yavuz Şahin de polislerle pazarlık yapan Hacı Ahmet Kılıç'ın kendilerini arabası ile götürmesini istediğini söylediği öğrenildi.


Şahısların alınan ifadelerinden sonra çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandıkları öğrenildi.

SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 17:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?