20
Mayıs
2024
Pazertesi
SUŞEHRİ - SİVAS

Suşehri'nde skeçle 'uyuşturucay hayır' dediler

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Anadolu Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencileri içki, kumar ve uyuşturucu madde kullanımı gibi zararlı alışkanlıkların insan hayatını nasıl etkilediğini, çeşitli skeçlerle velilere anlattı.
Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa öğrenciler ve velileri katıldı. Programda açılış konuşması yapan Anadolu Ticaret ve Meslek Lisesi Müdürü Lokman Bulut, zararlı alışkanlıklardan her kesimin korunması gerektiğini belirterek, "Zaralı alışkanlık topluma ve bireye zarar veren ve onların yıkımına sebep olan her türlü davranış düşünce ve alışkanlık olarak ifade edilebilir. Bunların içinde en yaygın olanı içki içme, kumar oynama, uyuşturucu madde bağımlılığı ve sigara içme alışkanlığıdır" dedi.
Lokman Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir defadan ne olur demeyelim bu tür alışkanlıklar hep bir defadan sonra oluyor. Tabi ki bu kötü alışkanlıkların bir başlangıcı da arkadaş çevresi ve velilerin çocuklarına bakış açısından kaynaklanıyor. İçilen her içki, sigara ve uyuşturucu, insanı kendine esir etmektedir. Bu yüzden bazı kişileri toplumdan uzaklaştırıp, yalnızlık hissiyle intiharlara kadar götürmektedir."
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 21:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan akpınar IP: 78.176.231.xxx Tarih : 5.05.2008 15:03:05

lokman hoca bölgenin insanı ve bölgeyi seven biri olarak ne diyorsa doğrudur.suşehrinde görev yapmış bir öğretmen olarak bu görüşü destekliyorum