19
Mayıs
2024
Pazar
SUŞEHRİ - SİVAS

Suseşehri'nde 7. Yayla Şenliği coşkusu

Sivas’ın Suşehri İlçesi’nde bu yıl 7.’si gerçekleştirilen Suşehri Yayla Şenlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı.
Suşehri İlçesi’ne bağlı Karacaören Köyü Karataş Yaylası’nda düzenlenen şenliklere AKP Sivas milletvekilleri Osman Kılıç, Ömer Kulaksız ve Selami Uzun, Vali Hasan Canpolat, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Suşehri Kaymakamı Akgün Corav, Belediye Başkanı Şaban Çoşkun ve çevre ilçe ile beldelerin belediye başkanları katıldı.
Şenliklerde açık artırmayla belirlenen güreş ağalığına 7.5 milyar lira veren AKP Milletvekili Selami Uzun seçildi. Güreş ağasının belirlenmesinin ardından yapılan güreşlerde, bir güreşçi rakibi yerine hakemin bacağına sarılınca ilginç görüntü oluştu. Hakemin güreşçinin hamlesiyle yere düşmesi sonucu müsabaka kısa bir aradan sonra tekrar devam etti.
7. Suşehri Yayla Şenlikleri, etkinlikleri halk sanatçılarının söylediği türküler ve müzik eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun ve Vali Hasan Canpolat vatandaşlarla birlikte halay çekip eğlendiler.
Kutlamalar sonrası bir konuşma yapan Vali Hasan Canpolat, yapılan bu etkinlikle yerleşim birimlerindeki birlik ve beraberliğin arttığını belirterek, "Dün Şerefiye’de bugün burada birlik ve beraberliği gördükçe daha büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2004 Pazartesi 08:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?