18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZARA - ZARA - SİVAS

Hüsamettin Gürsoy

Hüsamettin Gürsoy; 1961 yılında Zara İlçesi Bozkır Köyü’nde doğdu. Babasının memuriyetinden dolayı ilk ve orta öğrenimini Zara’da tamamladı.

Eğitim dönemi devam ederken yaz aylarında yol yapım işleri, Zara’nın köylerinde menfez yapımı ve taşeronluk gibi işlerle uğraştı. Eğitim hayatını tamamladığı yıl Kastamonu ili Küre ilçesinde tünel yapımında taşeron olarak iş aldı. Bir yıllık çalışma sonunda askere gitti.

Askerlik dönüşü, sıkıyönetim döneminde Sivas’ta açılan bölge sınavında başarılı olarak Zara Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memuriyete başladı. Bu kurumda 26 yıl şef olarak görev yaptı. Memuriyet hayatının dışında kalan sürede yine inşaat sektöründen kopmadı.

Bir memur için oldukça güç bir rekora imza atarak Zara’ya 500’ün üzerinde lüks ve kaliteli konut kazandırdıran Gürsoy; Nisan 2008 yılında Zara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli oldu.

Halen Zara’da kooperatifçilik işleriyle uğraşmakta olan Gürsoy; 29 Mart Yerel Seçimlerinde Zara Belediye Başkanlığı’na aday oldu. Halkın teveccühünü alan Gürsoy, 30 Mart tarihinde Zara Belediye Başkanlığı görevine başladı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar