28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tavuklarda kuş gribi çıktı

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Altılızaimgeçidi Köyü'nde görülen tavuk ölümlerinden sonra İzmir Bornova Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'ne gönderilen numunelerde, kuş gribi virüsüne rastlandı.

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Altılızaimgeçidi Köyü'nde 4 ördek ve 45 tavuğun ölümünden sonra alınan numunelerde araştırma yapıldığını belirterek, "Numunelerden pozitif sonuç çıktı. Valilik olarak Altılızaimgeçidi ve çevresindeki 4 köyde bulunan kanatlıların tamamını toplatarak itlaf ettik. Dün itibariyle de bu köylerin tamamı ilaçlandı" dedi.

Bilgi için köylerde bulunan kanatlıların kayıt altına alındığını ve vatandaşların tavuk ölümleri görüldüğünde yetkililere bildirmeleri konusunda uyarılarda bulunulduğunu vurgulayan Vali Sözer, "Kanatlı ölümlerinin görüldüğü bölgede tavukların kümeslerde tutulması istendi. Tavuk ölümleri görülen kümesler karantina altına alınıp kümesteki diğer kanatlılarda itlaf edilecek" şeklinde konuştu.

Yerköy İlçesi'ne bağlı Sekili Beldesi'nde de tek tek kanatlı ölümleri görüldüğünü ancak her ölen kanatlının bu hastalıktan öldüğü anlamına gelmeyeceğini açıklayan Vali Sözer, "Bu kasabamızda aynı kümesten toplu kanatlı ölümüne rastlanmamıştır. Vatandaşlarımızın her tavuk ölümünü kuş gribine yorumlaması doğru değildir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 13:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerim terzi IP: 85.103.100.xxx Tarih : 31.08.2006 23:12:57
Bu sitenin yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum. Çok ii biiş yapmışlar ama haberleri de değiştirirlerse çok daha ii olcak. Bir yıldır aynı haber var lütfen....