18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

6. Kanyon festivali başladı

Yozgat’ın Aydıncık İlçesi Kazankaya Beldesi tarafından düzenlenen 6. Kanyon Kültür ve Turizm Festivali etkinlileri törenle başladı.

Kazankaya Kanyonu önünde düzenlenen törene Yozgat Vali Yardımcısı Cemalettin Yılmaz, Aydıncık Kaymakamı Yemen Bayram, AK Parti Yozgat İl Başkanı Metin Eroğlu, Sağlık İl Müdürü Ertuğrul Ünkoç, çevre ilçe kaymakamları, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve Kazankayalılar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, festivalin amacının kasaba sınırları içerisinde yer alan Kazankaya Kanyonu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya duyurmak olduğunu belirterek, "Bu doğal güzellikleri iç ve dış turizminin hizmetine sunmaktır" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Vali Yardımcısı Cemalettin Yılmaz, Kazankaya kasaba sınırları içerisindeki kanyonun Türkiye’de bulunan ender doğal güzelliklerden biri olduğunu belirterek, "Temennimiz bu güzelliklerin tüm Türkiye ve dünyaya tanıtılmasıdır. Tanıtım araçlarından bir tanesi de bu gün düzenlenen festivaldir. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösterilerde bulundu, Mehteran Bölüğü konser verdi. Kanyondaki etkinlikler, kanyon gezisiyle tamamlandı.

Diğer taraftan, düzenlenen festivale Yozgat Milletvekilleri ve Yozgat Valisi Gökhan Sözer’in katılmaması halkın tepkisine neden oldu. Tepki gösteren vatandaşlar, "Düzenlenen festival sadece Kazankaya’yı değil, tüm Yozgat’ı temsil etmektedir. Ayrıca Kazankaya Kanyonu Yozgat’ta turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacak etkenlerden bir tanesidir. Bu festivalde milletvekilleri ve Yozgat Valisi’nin bulunması gerekirdi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 02:56:27
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 15:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ergin uzun IP: 85.97.173.xxx Tarih : 2.06.2006 21:55:59
Slm ben eskilerden hirilinin rızvanın oğlu ergin bir kazankayalı olarak bu festivallerin devamını dört gözle bekliyorum hatta bunun için kendi planlarımız var ama tedavüle nasıl koyacağımızı bilmiyoruz mesela yapıla bilir şeyler;ankara da broşür afiş v.b sadece kazankayalılara değil de herkese dagıtılmalı büyük ilerden turlar düzenlenilmeli günü birlik olurmu o kadarını turizimcilre sormak lazım ama böyle şeyler yapılırsa kazankayanın ve yozgatın ayakta dim dik durması sağlanır(kanyon bizimdir bizim kalacak!)