19
Mayıs
2024
Pazar
BOĞAZLIYAN - YOZGAT

Büyükbaş hayvan çiftliği

Vali Sözer, Boğazlıyan İlçesi’nde Özel İdare Müdürlüğü’nün ortaklığıyla kurulmuş bulunan Başakyem şirketinin 2 bin 500 baş gebe düve projesinde, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "2 yıldır bu projenin hazırlıklarını yapıyoruz. Çiftlik için kurulacak 300 dekar bir yer satın alıp etrafını çevirdik. İdari binasını yaptık ve hayvanların otlaması için bin dekar merayı tahsis ettik" dedi.


Çiftliğin alt yapısının hazırlandığını da ifade eden Vali Sözer, "Çiftliğin enerjisini tahsis ettik, derin kuyularla suyunu temin ettik ve en son 30 Haziran tarihi itibarıyla buranın açık ahırlarının ihalesi yapıldı. Müteahhit firmaya 2.5 trilyon bedelle 120 gün süre verildi. Kasım ayı başında bu ahırlar bize teslim edilmiş ve içine hayvanlar konulmuş olacak" diye konuştu.
Boğazlıyan İlçesi’ne kurulan 2 bin 500 başlık hayvan çiftliğinin Türkiye’nin 3. büyük projesi ve hayvan çiftliği olduğunu kaydeden Sözer, "Çiftliğin birincisi GAP bölgesinde bulunan Koç Ata yatırımın hayvan üretme çiftliğidir, ikincisi Saray Halı’nın Develi’deki hayvan üretme çiftliğidir. Üçüncüsü de bizim Boğazlıyan’da yapmakta olduğumuz hayvan üretme çiftliğidir. Bu çiftlik hizmete açıldığında Yozgat ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Şu anda üreticilerimiz damızlık hayvan bulmakta oldukça zorlanıyor. Boğazlıyan’a kurulacak bu çiftlik ülkemizdeki damızlık büyükbaş hayvan sıkıntısını ortadan kaldıracak" şeklinde konuştu.

iha-yozgat
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 11:10:47
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 12:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?