18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOĞAZLIYAN - YOZGAT

Şehide hazin veda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Seyit Yalçın, memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Baba Bayram Yalçın ve şehidin nişanlısı Ayda Öztürk’e taziye çadırında ziyaret eden Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Özel Kuvvetler Komutanlığından Tümgeneral Abdullah Barutçu, Tuğgeneral Halil İbrahim Ergin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin babası Bayram Yalçın, “Oğlum mesleğini severek yapıyordu. Oğlumu en son nişan töreninde gördüm. O görevine gitti, biz buraya döndük. Vatan sağ olsun” dedi.

Şehidin nişanlısı Ayda Öztürk ise çevresindekilerden ağlamamalarını isteyerek, “2.5 ay önce nişanlandık. O gün görüştük. Göreve çağırdılar. Aşkım üzerine düşen görevi yaptı. Ona yakışanı yaptı. Gurur duyuyorum” diye konuştu.

Kanser hastası olduğu öğrenilen anne Şükran Yalçın ise tören alanında, "Kanser hastası annesi ölseydi" diye gözyaşı döktü. Şehidin sağır ve dilsiz olan halası Hatun Hasgül ise tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi, ikindi vakti Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin yakınları, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Özel Kuvvetler Komutanlığından Tümgeneral Abdullah Barutçu, Tuğgeneral İbrahim Ergin, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2012 Cuma 17:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?