22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOĞAZLIYAN - YOZGAT

Milli kahraman unutulmadı

Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, şehit edilişinin 86. yıl dönümü olan 10 Nisan Pazar günü Boğazlıyan ilçesinde düzenlenecek törenle anılacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in, İşgal ordularının İstanbul’u işgalinden sonra kurdurdukları bir mahkeme eliyle Ermenilere karşı katliam işlediği iddiasıyla astırıldığını beliterek, "Bu idam, işgal kuvvetleri ve Ermeniler tarafından yapılan baskıyla alınmış bir sonuçtur. Bu olay yüreğimizi kanatan bir yaradır ve Atatürk’te Cumhuriyeti kurar kurmaz çıkardığı ilk yasa ile Kaymakam Kemal Beyi "Milli Şehit" ilan etmiştir" dedi.

Vali Sözer, Kaymakam Kemal Beyin, Boğazlıyan Kaymakamı ve Yozgat Mutasarrıf vekili iken buradaki Ermeni ayaklanmalarını, Ermeni eşkiyalık hareketlerini bastırmak, asayişi ve güvenliği sağlamak maksatıyla yaptığı çalışmalar nedeniyle idam edildiğini ifade ederek, "Ermeni nüfus buradaki yerli halka vatandaşlara katliam yapmış, eşkiyalık yapmış, asayişi, düzeni bozmuş, insanların güven ve huzurunu ortadan kaldırmıştır. Bu eşkiyalık ve isyan hareketine karşı Kaymakam Kemal Bey başarıyla mücadele ederek, buradaki isyan ve eşkiyalığa katılan ermenilerin bölgeden sürülmesine de sebep olduğu gerekçesiyle idam edilmiştir. Kanayan bir yaradır ama Türk Milleti ona manevi değerini ve itibarını iade etmiştir. Her sene 10 Nisan tarihinde Kemal Bey Boğazlıyan’da anılmaktadır. Bu yılda aynı tarihte Kaymakam Kemal Bey’ i rahmetle anacağız. O bir Milli Kahramandır" şeklinde konuştu.

Vali Sözer, Ermenlilerin günümüzde de tüm dünyayı ayağa kaldırmakta ve Türkiye üzerine karşıt politikalar geliştirip, üzerine baskı kurulmasını sağlamaya çalışmakta olduklarına değinerek, "Bu oyuna Türk milleti gelmeyecektir. Ermeni katliamı iddiaları, sürekli ısıtılıp dünya gündemine sokulmaktadır. Ama Türk milleti, kendisiyle yaşayan, kendi güvenliği ve sorumluluğu altında bulunan bir halka, topluluğa katliam yapacak kadar, tarih ve yönetim bilincinden uzak bir millet değildir. Kimseye katliam yapmamıştır, Ermenilere de yapmamıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 17:56:50
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 15:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?